Dry Needling

Heeft u last van pijn en spanningen in uw lichaam, dan neemt uw lichaam vaak automatisch een bepaalde houding aan. Doordat u uw spieren onnodig aanspant kan dit voor vervelende en langdurige pijn zorgen. Uw spieren verkrampen en dit zorgt vervolgens weer voor langdurige klachten.

Dry Needling is een behandeltechniek die kan worden ingezet bij deze pijnklachten in uw spieren. Met een hele dunne naald worden de “triggerpoints”  bereikt in uw spieren. Als gevolg van deze naald zal de spier een reactie geven waardoor deze zich kort zal aanspannen om vervolgens weer te ontspannen. Dit heeft als gevolg dat de verkrampte spier en de pijn weer zal verdwijnen en de functie van de spier weer zal verbeteren.

Wat zijn 'triggerpoint's precies?

Een triggerpoint wordt ook wel een verharding/knoop genoemd die er voor zorgt dat iemand pijn ervaart. Zou je op zo’n triggerpoint drukken dan is de pijn meestal direct herkenbaar.

Tegen welke klachten kan Dry Needling helpen?

Dry Needling is een effectieve behandeling die snel kan worden ingezet om verschillende klachten te bestrijden, zoals langdurige spierpijn, stijfheid of bewegingsbeperking en overbelastingsklachten als gevolg van sport. Hoe langer u met deze vervelende klachten blijft rondlopen, hoe meer spieren deze spierknopen kunnen vertonen.

Dit kan op zijn beurt weer gevolgen hebben voor uw lichaam. Denk hierbij aan klachten zoals langdurige stress, depressie, vermoeidheid/slaaptekort, een ongeluk met letsel of allergieën.

Meer informatie of een afspraak maken?​

Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag met uw herstel.