Fysiotherapie bij rugklachten

Lage rugpijn komt veel voor. In de meeste gevallen is het niet ernstig maar het kan wel regelmatig terugkeren. U kunt zelf al veel doen om uw klachten te verminderen. Zo is het van belang om te blijven bewegen en specifieke oefeningen voor de rug te doen. Maar let hierbij goed op dat u uw rug niet overbelast. 

Ervaart u veel pijn en worden de rugklachten niet minder of houden deze lang aan? Dan kan het verstandig zijn om een fysiotherapeut in te schakelen. 

Oorzaken van rugpijn

Lage rugpijn kan veel verschillende oorzaken hebben. Veel voorkomende oorzaken van deze pijnen zijn een slechte conditie, zwaar lichamelijk werk, langdurige dezelfde bewegingen maken en/of dezelfde houding aannemen. Maar ook stress kan zorgen voor rugklachten. 

Er zijn een aantal symptomen waaraan u kunt herkennen of u rugpijn heeft. U heeft bijvoorbeeld pijn in uw onderrug. Soms kan deze pijn ook uitstralen naar de bil of het been. Het kan voor mensen vaak pijnlijk zijn om lang te staan of te blijven zitten.

Zelf oefeningen doen bij lage rugpijn

Er zijn een aantal oefeningen die specifiek kunnen worden toegepast bij rugklachten. De fysiotherapeut doet deze oefeningen samen met u maar het is ook de bedoeling dat u deze oefeningen thuis blijft herhalen. 

Schonewille Fysiotherapie

Wanneer u voor de eerste keer met een klacht bij de fysiotherapeut komt vindt er een korte intake plaatst. Deze intake vindt plaats in onze kleinschalige en kundige praktijk in Enschede. Ons jonge en ambitieuze team is gedreven om u van uw (rug)klachten af te helpen. Tijdens de intake krijgt u alle ruimte om uw klachten te beschrijven en doen wij onderzoek naar de oorzaak van uw klachten. We stellen een behandelplan op en streven er naar om vaak al tijdens de eerste sessie te starten met de behandeling. 

Maak een afspraak bij onze praktijk en u kunt meestal al binnen 5 werkdagen bij ons terecht voor een intake. 

Meer informatie of een afspraak maken?​

Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag met uw herstel.