orofaciale fysiotherapie

Orofaciale fysiotherapie en hoe kan het helpen bij gezichts- en kaakpijn?

In deze blog gaan we het hebben over orofaciale fysiotherapie en hoe het kan helpen bij gezichts- en kaakpijn. Veel mensen zijn zich niet echt bewust van deze vorm van fysiotherapie en hoe het bijdraagt aan de vermindering van hun pijnklachten. We leggen u eerst uit wat orofaciale fysiotherapie precies is.

Wat is orofaciale fysiotherapie?

Orofaciale fysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen van de pijn- en bewegingsklachten in het hoofd-, hals-, kaak- en gezichtsgebied. Een orofaciaal fysiotherapeut (ook wel kaak fysiotherapeut genoemd) is opgeleid om de oorzaken van deze klachten te kunnen identificeren en te behandelen, met als resultaat dat de patiënt weer normaal kan functioneren en minder pijn heeft.

Mogelijke oorzaken en symptomen van gezichts- en kaakpijn

Wanneer u last heeft van gezichts- en kaakpijnen kan dat verschillende oorzaken hebben. Denk aan een slechte houding, kaakgewrichtsstoornissen, gebitsproblemen, hoofdletsel of overmatig gebruik van de kaken. Dit kan uiteindelijk leiden tot beperkingen in het dagelijks leven. Zo kunt u moeite krijgen met kauwen, praten of lachen. Deze klachten kunnen ook gepaard gaan met symptomen als hoofdpijn, oorpijn, duizeligheid en nekpijn.

Orofaciale fysiotherapie kan erg effectief zijn

Uit onderzoek is gebleken dat orofaciale fysiotherapie erg effectief kan zijn bij het verminderen van de pijn en het verbeteren van de functie van het kaak- en gezichtsgebied. Wanneer u behandelt wordt door een orofaciaal therapeut kan dit niet alleen zorgen voor vermindering van klachten maar ook voor een betere kwaliteit van leven. Door u te laten behandelen door een orofaciaal therapeut kunt eventuele (terugkerende) klachten in de toekomst voorkomen.

Een orofaciaal fysiotherapeut werkt vaak samen met meerdere specialisten, zoals tandartsen, kaakchirurgen en neurologen. Zo kan u de best mogelijke zorg en behandeling worden geboden.

Meer zelfvertrouwen en een verbeterde kwaliteit van leven

Met de juiste behandeling en advies van een orofaciaal fysiotherapeut kunt u meer zelfvertrouwen krijgen in uw dagelijkse activiteiten en genieten van een verbeterde kwaliteit van leven.

Heeft u last van gezichts- en kaakklachten, loop hier dan niet te lang mee rond. Neem de eerste stap en maak vandaag nog uw afspraak met onze orofaciaal fysiotherapeut.

Meer informatie, een afspraak maken of teruggebeld worden?

Neem dan even contact met ons op. We helpen u graag met uw herstel.